Wil je weten hoe hard het waait in Nederland? Op deze pagina vind je de windsnelheid in Nederland gemeten in knopen (kts). Deze waarde is de gemiddelde windsnelheid van de afgelopen tien minuten op alle weerstations in Nederland.

De gegevens zijn het laatst bijgewerkt op 4 juni 2020 om 12:50 uur en worden iedere 5 minuten ververst.

Actuele windsnelheid (knopen) in Nederland

Bekijk een andere kaart

Deel onze waarnemingen - bedankt!

Uitleg over windsnelheid

Hoe hard waait het in Nederland? Wat is de huidige windsnelheid? Op deze pagina vind je het. We tonen de gemiddelde windsnelheid van de afgelopen 10 minuten in kilometers per uur, knopen en meters per seconde. Om tussen eenheden te wisselen gebruik je de keuzeknop!

De windsnelheid is niet hetzelfde als de windstoten.

De wind wordt gemeten met een windmeter. Er zijn verschillende types windmeter in gebruik. Het gaat dan om een cupjes-anemometer, een schoepenrad, of een ultrasone windmeter. Een windmeter wordt ook wel anemometer genoemd.

→ Meer informatie over windrichting, windsnelheid en een windmeter? Onze partnersite WeerstationInfo.nl legt het uit!

Weergrafiek windsnelheid de afgelopen 24 uur

Weerstation:
Deze informatie is door het KNMI uitgegeven onder een Creative Commons zero (CC0) verklaring. Bron: KNMI. Het KNMI is niet betrokken bij het afgeleide werk en onderschrijft de strekking daarvan niet noodzakelijkerwijs. WindVandaag.nl streeft ernaar altijd actuele informatie van het KNMI paraat te hebben op deze website.